23 Temmuz 2013 Salı

ACEM PİLAVI..SARAY MUTFAĞINDAN LEZZETLER...

MALZEMELER:
2,5 su bardağı baldo pirinç
500gr kuşbaşı et
2 orta boy soğan
Tereyağı
Et suyu
Çamfıstığı
Kuşüzümü
1 tatlı kaşığı kakule
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Pirinç tuzlu ılık suda yarım saat bekletilir.Kuşüzümlerini de suya koyup şişmeleri için yarım saat bekletilir.
Kakulelerin kabuklarını soyup  ayıklayıp havanda dövülür.Daha sonra bir pilav tenceresine tereyağı  konup eritilir.Önceden düdüklüde haşlanmış kuşbaşı etler tereyağında sotelenir.Daha sonra yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir.Soğanlar pembeleşince pirinci, çamfıstığı, kuşüzümü ve baharatları koyup kavurun.(Aslında soğanla kavrulmuş etler altta pirinç üstte olmalı ama ben tek tek servis yaptığım için bu şekilde yapmadım.)Pirinçte kavrulunca et suyu eklenir tuz atıp suyu çekene kadar pişirilir.Dilediğiniz şekilde servis yapın.Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder