7 Temmuz 2014 Pazartesi

KARNIYARIK BÖREĞİ

MALZEMELER:
1 kilo yufka
250 gr. kıyma
Zeytiinyağı
1 soğan
1 tatlı  kaşığı domates salça
Karabiber
Tuz
5-6 dal maydanoz
İçine:
Süt
Yağ
Üzerine:
1'er adet domates ve yeşil biber
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kıyma tavada kavrulur.İçine yemeklik doğranmış soğan konur.Soğanda sotelenince salça konur.Madonoz ince doğranıp katılır.Baharatlar konup soğumaya bırakılır.Yufka tezgaha serilir. İçine süt ve yağ karışımından sürülür.Yufka nın içine kıymalı harç konup sigara böreği gibi sarılır.Diğer tüm parçalara da aynı işlem yapılır.Böreğin üstünden kesilir domates ve biber dilimi konup yumurta sarısı sürülür..180'C de pişirilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder