29 Ağustos 2013 Perşembe

ŞEFTALİLİ TURTA



MALZEMELER:
Hamuru İçin:
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Kreması İçin:
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin:
3 tane şeftali
Toz Antep fıstığı


HAZIRLANIŞI
Tart hamurunu hazırlayıp 10-15 dk. buzdolabında bekletin.Kalıba kenar ve taban olacak şekilde        yerleştirin.Tekrar buzdolabında 15 dk. bekletin. Hamuru 185 derecede ısıtılmış fırında 35 dk. pişirin.Krema için yumurta sarısını,şekeri,nişastayı,unu ve sütü karıştırıp pişirin.Piştikten sonra tereyağ ekleyip mikser ile 1-2 dk. çırpın.pişen ve soğuyan tart hamurunun üzerine kremayı soğuttuktan sonra dökün.Şeftalileri soyun ve elma dilimi şeklinde doğrayın.Kremanın üzerine dizin. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder