24 Mart 2013 Pazar

KARAMELLİ İRMİK TATLISI

MALZEMELER:
8 Kaşık İrmik
12 Kaşık Şeker
1 Kilo Süt
1 Kaşık Nişasta
1 Paket Vanilya
KARAMEL SOSU:
Yarım su bardağı şeker

HAZIRLANILIŞI:
İrmik, şekeri, nişastayı ve vanilya koyup karıştırılır.Sütü ekleyip ocakta pişirilir. Bir tavada yarım bardak şeker sürekli karıştırarak yanana kadar kavrulur.Bir kaba dökülür(ben kek kalıbına döktüm).Soğuduktan sonra pişirdiğimiz İrmik karışımınıda kalıba dökülür,buzdolabında soğutulur.Akşamdan yapıp ertesi gün servis edilirse daha güzel oluyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder