28 Mart 2013 Perşembe

KREMALI KÜLAH TATLISI

Malzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
1 yumurta
1 fiske tuz

Yarım paket kabartma tozu
11-12 çorba kaışığı un

AÇMAK İÇİN:                                        
 Nişasta
Kreması İçin;
3 su bardağı süt                                                      
2,5 Çorba kaşığı un

1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker
1 Limon

ÜZERİ İÇİN:
Pudra şeker

HAZIRLANIŞI:
 Muhallebisi pişirilir.Hamur için, yoğurdu, sütü sıvıyağı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı içine kırıyoruz.kalan diğer malzemeleri de ekleyip hamuru  kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.Hamurdan 14 beze kesiyoruz.Kestiğimiz bezeleri aralarına nişasta koyarak tabak büyüklüğünde açıyoruz.Hamurumuzu merdaneyle büyütüyoruz.Tekrar sıkı bir şekilde rulo yaıyoruz.Rulodan bir parmak  genişliğinde dilimler kesiyoruz.Ve ortasını hafif bastırarak külah şeklini veriyoruz.Kremayı krem şanti torbasıyla külahlara sıkıyoruz.175 derecede   pişiriyoruz.Fırından çıktıkatan ve soğusuktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.  AFİYET OLSUN...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder