19 Ağustos 2013 Pazartesi

TAVUKLU- BEŞAMELLİ KREP BOHÇA

MALZEMELER:
Krep İçin:
3 yumurta
2 su bardağı süt 
Alabildiği kadar UN
Tuz
Zeytinyağı
Tavuk Sotesi İçin:
5-6 adet tavuk pirzola
1 soğan
3 sivri biber
2 Domates
Toz kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
BeşamelSosu:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Üzerine:
Rendelenmiş Kaşar Peyniri

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle Krep için tüm malzemeleri konup çırpılır.Krep tavasında az yağ ile pişirilir.Bu esnada Tavuk pirzolalar kuşbaşı şeklinde doğranır.Zeytinyağında kavrularak pişirilir.Tavuk suyunu çekip kavrulunca soğanı
eklenir.Soğanda kavrulunca biberler ilave edilirArdından domatesler eklenir.Domatesler suyunu çekince baharatlar ve tuzu eklenip ocaktan alınır.Beşamel Sosuda pişirip(Tereyağ eriyince un konu kavrulur sütü eklenip pişirilir.) tavuklar kreplerin içine konur.Bohça şeklinde katlanıp bir tepsiye dizilir.Üzerine beşamel sos sürüp 180C'lik fırına verilir hafif kızarmaya başlayınca Rendelenmiş kaşar konur.Kaşarlar eriyince fırından çıkartılır.Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder