19 Şubat 2015 Perşembe

CEPLİ POĞAÇA



  • 1,5 sb ılık su
  • 1 su bardağı  ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı  şeker
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 paket kuru (instant) maya
  • Yarım  su bardağı  sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Arasına:
  • Sıvı yağ
  • Piştikten sonra aralarına konulmak üzere beyaz peynir, maydanoz, domates  dilimleri
  • Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

YAPILIŞI:




  1. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamur istenilen kıvama geldikten sonra mayalanması için en az 1 saat bekletin.
  4. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve  ikiye katlayın.
  6. Resimde görüldüğü gibi ikiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın.
  7. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 15 dk tepside mayalandırın.(Ben  deneme  amaçlı  ceplerden  birine  kaşar  peyniri koydum.)
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınınızın pişirme durumuna göre kızarıncaya kadar pişirin.
  9. Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, maydanoz ve domates  koyarak  servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder