- 1,5 sb ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru (instant) maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Arasına:
- Sıvı yağ
- Piştikten sonra aralarına konulmak üzere beyaz peynir, maydanoz, domates dilimleri
- Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
YAPILIŞI:
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamur istenilen kıvama geldikten sonra mayalanması için en az 1 saat bekletin.
- Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Bezeyi ister merdane ile ister elinizle pasta tabağı büyüklüğünden biraz küçük açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayın ve ikiye katlayın.
- Resimde görüldüğü gibi ikiye katladığınız bezenin üzerine de sıvı yağ sürüp tekrar katlayın.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 15 dk tepside mayalandırın.(Ben deneme amaçlı ceplerden birine kaşar peyniri koydum.)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırınınızın pişirme durumuna göre kızarıncaya kadar pişirin.
- Sandviçler soğuyunca aralarına peynir, maydanoz ve domates koyarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder