Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık olacak)
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı arası un
- Yarım paket yaşmaya (21 gr.)
İç Malzemesi
- 2 iri boy patates
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
YAPILIŞI:
- Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Ben hamuru akşamdan yoğurdum)
- Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın.
- Haşlanmış patatesi ezin. Baharatları, yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif unlanmış zeminde çay tabağından biraz büyük olacak şekilde açın.
- İçine 1 yemek kaşığı kadar iç koyup kenarları ortada toparlayarak kapatın.
- Kapattığınız tarafı alta getirin ve elinizle hafifçe bastırın.
- Bıçakla 6, 7 veya 8 kesik atın. İlk poğaçada deneyin. hangisi daha çok hoşunuza giderse onu yapın
- Her kesiği aynı yöne doğru yan çevirin.
- Ben bazılarını, iki dilimi karşılıklı gelecek şekilde çevirip kalp şekilleri verdim.
- Yeniden çevirdiğiniz dilimlere elinizle hafifçe bastırıp tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Üzerine 1 çay kaşığı yoğurt eklediğiniz yumurta sarısını sürün.
- Orta kısmına çörekotu veya haşhaş tohumu serpin.
- 20 dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekleyin.
- 200 dereceye ayarladığınız fırına poğaçaları sürün. (Fırın önceden ısıtılmayacak)Üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
- Fırından aldığınız poğaçaları pamuklu bir beze sarın.
- Afiyet şifa olsun.TARİFİ CAHİDEJİBEĞE AİT...
Poğaçalar çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil