MALZEMELER:
Kek Malzemeleri :
- 200 gr bitter çikolata
- 200 gr tereyağı (küçük parçalara kesilmiş)
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 85 gr kekun
- 85 gr un
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat
- 200 gr muscovado şeker
- 200 gr kahverengi şeker
- 25 gr kakao
- 3 yumurta
- 5 yemek kaşığı buttermilk
Krema Malzemeleri :
- 200 gr bitter çikolata
- 284 ml çiğ krema
- 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
HAZIRLANIŞI:
- 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 140 C’ye ayarlayın. Çikolata parçalarını bir tavaya kırın.
- Tereyağı parçalarını ekleyin. Kahveyi 125 ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın.
- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin.
- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin. Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur.)
- Kek soğurken kremayı hazırlayın. Çikolata parçalarını bir kaseye kırın. Kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin.
- Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Keki 3 parçaya kesin. Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın. Üzerini bir miktar krema ile kaplayın.
- Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder