6 Mart 2015 Cuma

PROFİTROLLÜ PASTA




MALZEMELER:
Kek Malzemeleri :
  • 200 gr bitter çikolata 
  • 200 gr tereyağı (küçük parçalara kesilmiş) 
  • 1 yemek kaşığı granül kahve 
  • 85 gr kekun 
  • 85 gr un 
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat 
  • 200 gr muscovado şeker 
  • 200 gr kahverengi şeker 
  • 25 gr kakao 
  • 3 yumurta 
  • 5 yemek kaşığı buttermilk 
Krema Malzemeleri :
  • 200 gr bitter çikolata 
  • 284 ml çiğ krema 
  • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker

HAZIRLANIŞI:

  • 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 140 C’ye ayarlayın. Çikolata parçalarını bir tavaya kırın. 
  • Tereyağı parçalarını ekleyin. Kahveyi 125 ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın. 
  • Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin. 
  • Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin. Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur.) 
  • Kek soğurken kremayı hazırlayın. Çikolata parçalarını bir kaseye kırın. Kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin. 
  • Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Keki 3 parçaya kesin. Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın. Üzerini bir miktar krema ile kaplayın. 
  • Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder