6 Haziran 2013 Perşembe

AŞURE



BAHARA HOŞGELDİN AŞURESİ....
MALZEMELER:
Yarım kilo buğday
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış fasulye
1,5 çay bardağı pirinç
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm(hem siyah,hem sarı)
100 gr kuru incir 
100gr kuru kayısı
100 gr. badem 
100 gr fındık
100 gr kurutulmuş dut
1 elma
1 portakal
1 kilo şeker

Süslemek için;
Toz yeşil fıstık
Hindistan cevizi 
Ceviz
Çeşitli kuruyemişler

HAZIRLANIŞI:
Aşurelik buğdayı bir gece önceden suya koyup ıslatılır.Sabah buğday düdüklüde haşlanılır.Haşlandıktan sonra büyük bir tencereye alıp üzerine 4-5 parmak geçecek kadar su ile doldurup bir taşım kaynatılır.Haşlanmış nohut ve fasülyeyi ilave edilir.Biraz sıcak su ekleyip bir taşım kaynatılır.Ayrıca başka bir tencerede pirinç ve kuru üzümler haşlanır.Haşlandıktan sonra buğday tenceresine eklenir.Kuru incir ve kayısılar küp küp doğranıp eklenir suyu az ise sıcak su eklenir.Bir taşım kaynatılır.1 elma ve portakal doğranılır ve eklenilir.Dut ve fındık eklenip bir taşım kaynatılır.Bademler sıcak su da bekletilir ve elimizle ovarak  kabukaları soyulup tencereye ilave edilir.Şekeri eklenir az ise ilave yapabiliriz.Bir taşım kaynatıp Aşuremizi,Fıstık ,fındık, hindistan cevizi,nar vs.ile süslenir.Afiyet olsun ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder