6 Haziran 2013 Perşembe

GÜL BAKLAVA(MİRAÇ KANDİLİNE ÖZEL)





Bu baklavayı birseninmutfağın'da görmüştüm Miraç Kandilinde Misafirlerime hazırladım....
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3-4 damla limon suyu yada bir yemek kaşığı sirke
Bir fiske tuz
Alabildiği kadar un
1 paket kabartma tozu
Açmak için;Nişasta
İçine:
Ceviz
Üzerine;Tereyağ(Eritilmiş)
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Şerbetini kaynatıp soğutalım.Hamurun tüm malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim.Bezeleri ikişer ikişer (İki tane üst üste koyup) nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.Yufkanın tam ortasından tutup çarkıfelek gibi sat yönünde çevirelim.Ortasına ceviz koyup kenarlarını ortaya doğru kapatıp ters çevirip tepsiye dizelim.Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım....Üzerilerine eritilmiş tereyağı sürüp 180'C fırında pişirelim.Piştikten sonra ilk sıcaklığı gidince soğuk şerbeti üzerine dökelim .Şerbeti çekince servis yapalım.Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder