12 Haziran 2013 Çarşamba

BOŞNAK BÖREĞİ-RUMELİ BÖREĞİ






MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
Yerım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Arasına sürmek için:
Tereyağı
İç Malzemesi;
Bu böreğin iç malzemesi pırasalı, peynirli, kıymalı olabilir.Ben közlenmiş patlıcanlı yaptım.
2-3 biber
3-4 domates 
6-7 közlenmiş patlıcan
tuz
pulbiber
Karabiber
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.Biber ve domatesleri menemen yapar gibi pişirelim Közlenmiş patlıcanı katıp biraz pişirip tuzunu baharatlarını ekleyip.Soğumaya bırakalım.
Hamurun tüm malzemelerini katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.Yoğurduğumuz hamuru 10 bezeye bölelim.Bezeleri teker teker pasta tabağı büyüklüğünde aralarına tereyağı eritmeden sürelim ve üst üste koyalım,en üste yağ sürmüyoruz.Buzdolabında yarım saat bekletelim.Daha sonra hamurumuzu alıp açabildiğimiz kadar açalım.Yuvarlak hamuru kare kare kesip iç malzemeden koyalım.Herbir kareyi boğça yapar gibi kapayalım. Tepsiye dizelim Üzerine Tereyağı sürüp 180-190'C lik fırında pişirelim.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder