9 Haziran 2013 Pazar

ÇEMENLİ ÇİÇEK ÇÖREK



MALZEMELER:
2 yumurta
3 su bardağı ılık süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:
Çemen

Üzerine İçin:
Yumurta Sarısı
Mor Haşhaş

HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri karıştırıp hamur yoğrulur.Mayalanmaya bırakılır.Yarım saat dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır.Ortasına çemen konup yuvarlanır ve hafif  bastırılır.Tepsiye dizilir.Bir makas yardımıyla kesikler atlır.Yumurta sarısı sürüp mor haşhaş serpip180'C de pişirilir.
Bu Tarif için teşekkürler Oktay Usta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder