MALZEMELER:
1 paket baklavalık yufka
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
Biraz tuz
1 yumurta
İç Malzemeleri;
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 haşlanmış patates
1 soğan
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Soğanı bir tavada kavuralım. İçine haşlanmış mercimek, haşlamış patatesleri koyup baharatlarınıda ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
Baklavalık yufkaları 4'er yufka halinde ayırıp aralarına süt, tuz, yumurta ,sıvıyağ karışımını sürüp mercimekli harçtan koyuyoruz . Rulo şeklinde sarılır.Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra yumurta sarısı sürüp kesilir. 180'C de pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder