24 Ekim 2013 Perşembe

GÖKKUŞAĞI TATLISI

MALZEMELER:
4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Biraz limon

Diğer Malzemeler:
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı hindistan cevizi
Kremşanti
Yeşil fıstık

HAZIRLANIŞI:
Şerbeti pişirip soğumaya bırakılır.Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır.Diğer malzemeler sırası ile eklenir.Kek kıvamına kadar çırpılır,fırında 160'C de pişirilir.Fırından çıkınca biraz soğuyup şerbeti dökülür.
2-3 saat  dinlendirip.Dinlendirip bir su bardağı yada yuvarlak bir kalıpla kesilir.Başka bir kaba alıp kalan hamura kakao ve hindistan cevizini koyup yoğurup yuvarlak toplar yapıp yuvarlak kesilmişlerin üzerine koyalım.Kremşanti hazırlayıp üzerlerine sıkalım. Yeşil fıtıkla süslenir.Afiyet Olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder