MALZEMELER:
7-8 adet konserve enginar
200 gr.kıyma
1 soğan
1-2 domates
2-3 biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
tuz
pulbiber
2-3 dal maydanoz
1 yemek kaşığı limon
HAZIRLANIŞI:
Kıymayı bir tencerede kısık ateşte kavururuyoruz.Ben bir gece önceden kavurmuştum.Kavrulan kıymanın içine yemeklik doğranan soğan eklenir beraber kavrulunca salçalar konup kavrulur.Daha sonra bahartlar ve tuz eklenir.Bir tencerede enginarlar 1 yemek kaşığı limonu suda haşlanır.Haşlanan çanak enginarlara kıymalı harç konur.Bir tencerede salçalı su konup bir iki tıkırdadıp ocaktan alınır.Afiyet olsun..Tarif Birsenceye ait ama ben değişik yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder