Malzemeler:
2 kilo Bal Kabağı
3 su bardağına yakın şeker
2paket petübör bisküvi
1 su bardağı ceviz
3 kaşık pudra şekeri
Muhallebisi İçin
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı şeker
Süslemesi İçin:
Toz yeşil fıstık
Fındık
Hindistancevizi
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kabaklar soyulup bir tencerede şekerele pişirilir.Soğuduktan sonra blendırla ezilir.İçine rondoda çekilmiş bisküvileri ve cevizi konup yoğrulur.Muhallebisi için tüm malzemeleri konup pişirilir.Herhangi bir kelepçeli kalıba önce muhallebi konur.Daha sonra üzerine Balkabağı karışımı konup üzerini şekildeki gibi süslenir.Bir sıra fıstık bir sıra fındık bir sıra hindistan cevizi.Afiyet Olsun......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder