Malzemeler
4 yumurta
4 fincan şeker
1 fincan süt
1 fincan sıvıyağ
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
Kakao
Pastanın Kraması:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 kaşık un
50 gr bitter çikolata
Muhallebisi İçin:
1 s,5 su bardağı süt
2 kaşık un
1 sçay bardağı şeker
50 gr tereyağı
Hazırlanışı:
Öncelikle kek malzemelerni çırpılır.Çırptıktan sonra yarısına kakao katılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir sade bir kakaolu karışımdan koyup 150'C de pişirilir.
İç malzemesi bir tencereye konup pişirilir.Pişince içine bitter çikolata konur.Eriyince soğumaya bırakılır.Pandispanya pişince çıkarıp soğuyan çikolatalı iç malzeme sürülür.Rulo kıvırıp 3-4 saat buzdolabında bekletilir.Muhallebi kısmıda ayrı bir tencerede pişirilir.Bekleyen rulo pasta birer parmak şeritler halinde kesilip streç film serilmiş derin bir kaba konulur.Ortasına muhallebisi pişirilip konur.Bir gece buzdolabında bekletip servis edilir.Afiyet Olsun!Tarif için Teşekkürler Nuralp'in Elinden...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder