Malzemeler:
Hamuru İçin:
Un
Ilık su
Yarım paket yaş maya
Tuz
İç Malzemesi:
1 kuru soğan
1-2 domates
2-3 yeşil biber
250 gr dana kıyma veya kuzu kıyma
Maydanoz
tuz
Karabiber
1 kaşık domates salçası
sarımsak
1 kaşık biber salçası
Zeytin yağı
Hazırlanışı:
Öncelikle İç malzeme önce hazırlanır, tüm malzemeler karıştırılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.
Daha sonra hamur yoğrulur.Hamurda 20 dakika dinlendirilir.Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.Üzerine kıymalı harçtan konup 200 'C de pişirilir.Herbir bezeye aynı işlem uygulanıp pişirilir tavsiyem ceviz büyüklüğünde parçalardan açılıp yapılması böylelikle 4 tane oluyor tepside pişmesi ve sığması daha kolay.Bol yeşillik ve limonla servis edilir.Afiyet olsun...Tarif Anonim ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder