MALZEMELER:
5 bardak ince bulgur
1 yemek kaşığı biber kaşığı
1 yemek kaşığı domates salçası
Kimyon
Tuz
Karabiber
Un
Fasulyesi İçin:
3 baş soğan
2-3 baş sarımsak
Kurutulmuş Fasulye
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
İnce Bulgur ıslatılır.Yumuşayan bulgura salçalar ilave edilir, iyice yoğrulur.Kolay toparlanabilmesi için un ilave edilir.İstediğiniz şekli verebilirsiniz.Tercih sizindir.Bir tencereye su koyup kaynatılır .Tuz eklenir.Köfteler pişirilir.Fasulyeler yıkanıp haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarımsaklar eklenir, biraz kavrulup salçalar eklenir.Baharatlarıda koyup, haşlanmış köfteler süzdürülüp fasulyelerin üzerine dökülür.Veee servise alınır.Bu Tarifte Kreş Annelerimizden SEMRA HANIM'A ait.Teşekkürler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder