Yarım su bardağı şeker
Krem Karameli için:
Yarım litre süt
4 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
KEK İÇİN:
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (Yeterli değilse ekleyebilirsiniz)
Yarım limon kabuğu rendesi
Bir küçük paket kakao
Bir küçük paket kakao
HAZIRLANIŞI:
1.İlk aşamada yarım su bardağı toz şekeri tavada kavurarak karamel rengini alana kadar yakılır.
Kek kalbına yağlamadan direk dökülür.Soğumaya bırakılır.2.Krem karamel kısmı için malzemeleri bir kaba koyup 30 saniye mikserle çırpın.3.Kek kısmı için yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırpın,süt ve yağı ekleyin biraz daha çırpın.Unu, kabatma
tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kakaoyu ve limon kabuğunu ekleyip,yine biraz çırptıktan sonra vanilyayı ekliyoruz ve çırpma işlemini bitiriyoruz.Kek kalıbına önce çırptığımız krema kısmını (yani 4 yumurtalık kısmını ) daha sonra keki de onun üzerine döküyoruz..Sanki kek kısmı dibe çökmüş gibi oluyor merak etmeyin pişerken yukarı kabarıyor.Daha sonra fırın tepsisinin içine su koyup 180 derecede fırın ısınınca (su da ısınacak tabi) kek kalıbını su dolu tepsinin içine oturtuyoruz.Önce 180 derecede kek kabarınca da 160 derecede pişiriyoruz. Kekimize bıçak saplayarak pişip pişmediğini takip edebiliriz.Ben süresini pek takip etmedim.Piştikten sonra soğuyunca buzdolabına koyuyoruz.Ertesi gün ters çevirerek servis ediyoruz .(Eğer ters çevirince düşmezse biraz sıcak suda bekletin veya kenarlarını tahta kaşığın sivri kısmıyla açtırınız muhakkak düşer.AFİYET OLSUN .......
tozunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Kakaoyu ve limon kabuğunu ekleyip,yine biraz çırptıktan sonra vanilyayı ekliyoruz ve çırpma işlemini bitiriyoruz.Kek kalıbına önce çırptığımız krema kısmını (yani 4 yumurtalık kısmını ) daha sonra keki de onun üzerine döküyoruz..Sanki kek kısmı dibe çökmüş gibi oluyor merak etmeyin pişerken yukarı kabarıyor.Daha sonra fırın tepsisinin içine su koyup 180 derecede fırın ısınınca (su da ısınacak tabi) kek kalıbını su dolu tepsinin içine oturtuyoruz.Önce 180 derecede kek kabarınca da 160 derecede pişiriyoruz. Kekimize bıçak saplayarak pişip pişmediğini takip edebiliriz.Ben süresini pek takip etmedim.Piştikten sonra soğuyunca buzdolabına koyuyoruz.Ertesi gün ters çevirerek servis ediyoruz .(Eğer ters çevirince düşmezse biraz sıcak suda bekletin veya kenarlarını tahta kaşığın sivri kısmıyla açtırınız muhakkak düşer.AFİYET OLSUN .......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder