MALZEMELER:
5 Bardak ince bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Tuz
Karabiber
Un
Ispanaklı Harç İçin:
1 kilo Ispanak
3 adet soğan
3 baş sarımsak
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
İnce Bulgur ıslatılır.Yumuşayan bulgura salçalar ilave edilir, iyice yoğrulur.Kolay toparlanabilmesi için un ilave edilir.İstediğiniz şekli verebilirsiniz.Tercih sizindir.Bir tencereye su koyup kaynatılır .Tuz eklenir.Köfteler pişirilir.1 kilo ıspanak yıkanıp ince ince doğranır.Soğanlar yemeklik doğranıp zeytinyağında kavrulur.Sarımsaklar eklenir, biraz kavrulup salçalar eklenir.Baharatlarıda koyup, haşlanmış köfteler süzdürülüp Ispanak üzerine dökülür.Veee servise alınır.Bu Tarif Kreş Annelerimizden SEMRA HANIM'A ait.Teşekkürler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder