Malzemeler:
600 gr. kıyma
1 soğan
Galeta unu
Karabiber
Kimyon
Tuz
1 yumurta
4 yaprak milföy
1 yumurta sarısı
İçMalzemesi:
1 su barsağı pirinç
Su ,Tuz,Tereyağı
YAPILIŞI:
Öncelilkle pirinç yıkanıp 10 dk ılık suda bekletilip tereyağında kavrulur.Suyunu ilave edilip pişirilir.Köftenin tüm malzemeleri konup yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kıymalı harç serilip oratasına pişmiş pilav konup rulo yapıp sarılır.Milföyler yumuşayınca ince şeritler şeklinde kesilir.Köftenin üzerine çaprazlama konup üzerine yumurta sarısı sürüp 180'C de pişirilir.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder