Malzemeler
- 2 yumurta (Birisinin sarısı ayrılacak)
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı kuru maya veya yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
İç malzemesi
- 250 gr çok sulu olmayan beyaz peynir (lor veya çökelekte olabilir)
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet küçük yumurta
Ayrıca: 50 gr. tereyağı
HAZIRLANIŞI:
- Yoğurma kabına yumurta ılık süt, yağ, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. (Yumurtalardan birinin sarısını ayırın)
- Unu bardak bardak ekleyip gayet yumuşak bir hamur elde edin
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Akşamdan yoğurup sabaha kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.
- Mayalanan hamurdan elinizi hafif yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. merdane veya elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.Yuvarlak kalıp veya su bardağıyla kenarlar eşit kalacak şekilde kesin. Elinizi tereyağıyla yağlayıp kenardan çıkan parçayı çekerek uzatın ve ikiye katlayın. Burkarak simit şekli verin ve diğer yuvarlak parçanın üzerine oturtun. Tepsiye dizip parmak uçlarınızla hafifçe üzerine bastırın.
- Peynir ve ince doğranmış maydanoza yumurtayı kırıp karıştırın. (Yumurtayı malzemeyi tutsun diye koyuyoruz. Özellikle kuru tip peynirlere yumurta eklenmezse yerken dökülebiliyor)
- İç malzemesinden kuş yuvalarının içine koyup, kenarlara yumurta sarısı sürün.
- Tepsi mayasının gelmesi için en az yarım saat üstü kapalı olarak bekletin.
- Mayalanan poğaçaları 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder