MALZEMELER:
Hamur İçin:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz
1yumurta
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
İç Malzemeleri:
haşlanmış patates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
karabiber
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
karabiber
2 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Bir yoğurma kabınaIlık suyu koyup maya katılır.Un azar azar konup hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur 15 dk. dinlendirilir.İç malzemesi için haşalnmış patatesler ezilir.soğan kavrulup ezilmiş patatesler konup salça ilave edilir.Baharatlar konup ılımaya bırakılır..Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla bezeler unlanarak orta büyüklükte açılır.Üzerine iç malzemeden konup yumurtası kırılır.180'C de pişirilir.Afiyet
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder