MALZEMELER:
Hamur İçin:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz
1yumurta
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
İç Malzemeleri:
300 gr. kıyma
Zeytinyağı
domates
sivri biber
1 soğan
karabiber, tuz
kaşar
domates
sivri biber
1 soğan
karabiber, tuz
kaşar
2 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Bir yoğurma kabınaIlık suyu koyup maya katılır.Un azar azar konup hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur 15 dk. dinlendirilir.İç malzemesi için etler düdüklüde haşlanır..Bir tencerede kıyma kavrulur.Soğan küp doğranıp ilave ediir.daha sonra sivri biber doğranıp eklenir.sararınca küp doğranmış domatesler konur..Domatesler suyunu salıp çekince tuz ve baharatlar eklenir.Soğuması için bekletilir..Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla bezeler unlanarak orta büyüklükte açılır.Üzerine iç malzemeden konur domates ve biber konup200'C de pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder