18 Ağustos 2015 Salı

KUŞBAŞILI PİDE


MALZEMELER:

Hamur İçin:
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz
1yumurta
2 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
İç Malzemeleri:
500 gr. kuşbaşı dana et
Zeytinyağı
domates
sivri biber
 1 soğan
karabiber, tuz
2 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Bir yoğurma kabınaIlık suyu koyup maya katılır.Un azar azar konup hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur 15 dk. dinlendirilir.İç malzemesi için etler düdüklüde haşlanır..Bir tencerede etler sotelenir,Soğan küp doğranıp ilave ediir.daha sonra sivri biber doğranıp eklenir.sararınca küp doğranmış domatesler konur..Domatesler suyunu salıp çekince tuz ve baharatlar eklenir.Soğuması için bekletilir..Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla bezeler unlanarak orta büyüklükte  açılır.Üzerine iç malzemeden konup yumurtası kırılır.180'C de pişirilir.Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder