4 Mart 2014 Salı

ARPACIK SOĞANLI KUZU GERDAN


MALZEMELER:
7-8 Kuzu Gerdan
2 patates
2 kabak
8-10 Arpacık soğanı
2 kuru soğan
2 havuç
Önceden sotelenmiş mantar
Defne yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su



HAZIRLANIŞI:
Etleri  yıkayıp düdüklüye 2 adet soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağla beraber koyup pişiriyoruz.Ben biraz da su ekledim.Etler pişerken patatesleri,havuçları,kabakları ve arpacık soğanları 4-5 yemek kaşığı zeytinyağında sotelenir.

Düdüklüde pişen etleri bir fırın kabına alıyoruz.Üzerine  sotelenmiş sebzeler konur.Salçaları kaynamış suda ezip tuz ekleyip etlerin üzerine gezdirin defne yapraklarını da aralara serpiştirin.
Fırın kabının üzerine yağlı kağıt ile kapatıp fırına alıyoruz.İlk 10 dk 230C' de kalan 20 dk 200c de toplam yarım saat pişiriyoruz .Harika bir yemek.1,5 yaşındaki oğlum bile yedi.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder