Malzemeler:
3 yufka
1 havuç
1 tavuk göğüs
1 kuru soğan
1 kabak
5-6 mantar
4-5 kaşık yemek kaşığı zeytinyağı
Islatmak için su
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam ve Çörekotu
HAZIRLANIŞI:
Tavukları küçük doğrayıp tavada soteliyoruz.Sonra zeytinyağını ekleyip küçük küçük doğranmış havuç ve kabakları ekleyip beraber kavurulur.Benim genelde sotelenmiş mantarım vardır derin dondurucuda.Tuzu ekelnip ocaktan alınır.Yufkaları 6 ya bölüp içine tavuktlu harçtan konur.Sigara böreği şeklind sarıp suya sokup çıkarılır.Yağlankış tepsiye konup yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörekotu serpip 180'C de kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder