4 Mart 2014 Salı

TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU ENGİNAR

MALZEMELER:
7-8 adet konserve enginar
2 Tavuk Göğüs
1 kase mantar
2 soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
1 kabak
Karabiber
Zeytinyağı
Tuz
Defne yaprağı

BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 çorba kaşığı un 
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
ÜZERİNE:
Kaşar Peyniri


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle limonlu suda enginarlar haşlanır.Tavuk göğüsler küçük küçük doğranır.Bir tavada tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirlir soğanlar küp doğranıp eklenir pembeleşincesotenmiş mantar havuç,kabak eklenirBu tarif Oktay Ustanın tarifte havuç kabak yoktu ben ekledim.Beraber biraz kavurup ocaktan alını.Beşamel sosu hazırlanır .Bir tavaya tereyağ konur. eriyince unu ilave edilir.3 dk kavurup süt eklenir. Tuzu eklenir.Enginarlar bir borcama alıp önce tavuklar konup üzerine beşamel sostan konur.180'C lik fırında 10dk bekletilir.Daha sonra rendelenmiş kaşar konupüzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder