4 Mart 2014 Salı

YABAN MERSİNLİ KEK

Malzemeler:
4 Yumurta
1,5su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 s. bardağı süt
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı yaban mersini
Yarım çay bardağı doğranmış kayısı
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar UN




Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.Unu ve kabartma tozunu da ekliyoruz.Suda  beklemiş yaban mersini ve doğranmış kayısılar ilave edilir.Portakal kabuğuda rendelenir.Vanilyayı da döküyoruz, çırpıp,Yağlanmış kalıba döküyoruz.175 'C fırında pişiyoruz.
AFİYET  OLSUN!!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder