4 Mart 2014 Salı

YUNAN-KIBRIS TATLISI

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı toz şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su baradağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema Malzemeler:
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
1 paket vnilya

Şerbeti İçin:
2 su bardağı su 
2 su bardağı şeker 
1-2 damla limon

HAZIRLANIŞI:
Keki için yumurta ve şeker çırpılır.Daha sonra sıvıyağ,ceviz,galeta unu ve hindistancevizini ekleyip biraz çırpılır.
Yağlanmış kare borcama dökülür.Önceden ısıtılmış 180'C de pişirilir.Şerbeti için su ve şeker bir tencereye konur limon sıkıp kaynaya kadar karıştırılır.Şerbet soğumaya alınır.Şerbet soğuyunca pişmiş kekin üzerine dökülür.Kek ılık olacak.
Krem için kremşanti hariç malzemeler konup karıştırarak  pişirilir.Ilıyınca kremşanti konup mikserle çırpılır.Krema tatlının üzerine dökülür.Buzdolabında birkaç saat bekletilir.Servis edilir.Afiyet Olsun.....
Bu tarifi Nevşehirdeki öğrencilerimden Tuba Kerman 'a ait....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder