13 Ağustos 2014 Çarşamba

ISPANAKLI PİDE

MALZEMELER:

Hamur İçin:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz
Ilık Su
İç Malzemeleri:
Kaşar Peyniri ve Lor Peyniri
Ispanak
Zeytinyağı
2 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Bir yoğurma kabınaIlık suyu koyup maya katılır.Un azar azar konup hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur 15 dk. dinlendirilir.İç malzemesi için ıspanak yıkanıp doğranır.Bir tencerede kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar ıspanaklar sotenelenir.Zeytin yağı konup 5 dk. daha pişirilir.Ilıdıktan sonra içine peynirler ilave edilir.Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla bezeler unlanarak orta büyüklükte  açılır.Üzerine iç malzemeden konup yumurtası kırılır.180'C de pişirilir.Afiyet olsun...


2 yorum: