13 Ağustos 2014 Çarşamba

YANARDAĞ PASTA

MALZEMELER:
Keki için:
4 yumurta
2 su bardağına yakın şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 küçük paket kakao
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı un

İç Malzemesi:
2 paket kremşanti
2 paker pettibör bisküvi
2 muz
1 paket meyve sosu(Orman meyveli)
Süt
Damla çikolata

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle keki çırpılır.Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.Süt ve sıvıyağ eklenip biraz çırptıktan sonra unu ilave edilir.Kabartmatozu ve vanilya da eklendikten sonra kakao da konur.
kelepçeli kek kalıbına döküp 160'C de pişirilir.Kek pişerken İç malzemesi hazırlanır.Meyve sosu üzerindeki tarife göre yapılır.Krem şanti sütle çırpılıp içine bisküvi kırıp içine ekliyoruz.Muz da küp küp doğrayıp ilave edilir.Damla çikolata da konup karıştırılır.Kek piştikten sonra ortadan ikiye bölünür.Üst kısmını 8 eşit parçaya bölünür.Alt tabanınada  hazırladığımız ve 15 dk buzdolabında dinlendirilen iç harcı kubbe olacak şekilde konur.Üçgen şekilde 8'e bölünen üst kek dilimleri süte batırılıp pastanın üzerine konur.Üzerinden aralara gelecek şekilde eyve sosu dökülür,Afiyet Olsun.Tarif için Nefis Yemekler sitesine teşekkür ediyorum.Onlar hazır kek kullanmış ben keki kendim yaptım. 




2 yorum: