16 Ağustos 2014 Cumartesi

PATLICAN KEBABI


PATLICAN KEBABI
MALZEMELER:
4-5 adet patlıcan
Köfte Harcı İçin:
1 kilo kıyma
1 yumurta
1 büyük soğan
Galeta Unu
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
Toz Kırmızı Biber

HAZIRLANIŞI:
 Patlıcanlar kabukları soyulup, silindir şeklinde kesilir.15 dk. tuzlu suda bekletilir..Köftenin tüm malzemeleri konup yoğrulur 10 dk buzdolabında dinlendirilir.Tuzlu sudan patlıcanlar alınır.Dinlenen köfteden ceviz büyüklüğünden daha büyük parçalar koparıp yassı şekli verilerek bir patlıcan bir köfte şeklinde dizilir.Aralara domates ve biber koyup 200C'lik fırında kızarana kadar pişirilir


                                      
Bence harika bir yemek derim.....Hem pratik hem lezzetli...

Yemeğimizin Pişmiş hali....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder