MALZEMELER:
Hamur İçin:
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Tuz
Ilık Su
İç Malzemeleri:
Kaşar Peyniri ve Lor Peyniri
Tereyağı
Zeytinyağı
2 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Bir yoğurma kabına ılık suyu koyup maya katılır.Un azar azar konup hamur yoğrulur.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Hamur 15 dk. dinlendirilir.İç malzemesi için ıspanak peynirler rendelenir..Maydanozlar ince ince doğranır. Peynirlerle karıştırılıp yumurtalar kırılır.Daha sonra hamurdan küçük parçalar koparıp merdane yardımıyla bezeler unlanarak orta büyüklükte açılır.Üzerine iç malzemeden konup yumurtası kırılır.Kenarlarına eritilmiş tereyağı sürüp 180'C de pişirilir.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder