13 Ağustos 2014 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICANDA KARNIYARIK& ŞEHRİYELİ PİLAV


MALZEMELER:
1 kilo patlıcan
250 gr. kıyma
1 soğan
2-3 sivri biber
2 domates 
2-3 dal maydanoz
Zeytinyağı
Karabiber 
Pul biber
Salça
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar közlenir.Közlenen patlıcanlar suyulur.Daha sonra kıyma kısık ateşte kavrulur.Yemeklik doğranan soğan ilave edilir.Kavrulduktan sonra küp doğranmış domates biber eklenir.Domtatesler eriyince ben çok az biber ve domates salçası koyuyorum.Maydanozu koyup baharatlar katılır.Biraz su koyup çekene kadar pişirilir.Kıözlenen patlıcanların içine kıymalı harcımızdan eklenir.Salçalı su yapıp fırın kabına dizip üzerlerine sivri biber ve domates konur.Üstü kızarana kadar 180'C de pişirilir.AFİYET OLSUN....

ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ:
Malzemeler:
Yarım çay bardağı arpa şehriye
2,5 su bardağı pirinç
Su 
Tuz
Tereyağı


HAZIRLANIŞI:
Öncelikle pirinç ılık ve tuzlu suda 15 dk. bekletilir.Daha sonra pilav tenceresine arpa şehriye konup tereyağında kavrulur.YKavrulduktan sonra yıkanmış pirinç eklenir.Pirinçlede kavrulup suyu ve tuzu ilave edilir.Suyu çekene kadar pişirilir.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder