28 Mart 2013 Perşembe

KAVURMALI ANTEP ÇORBASI


Malzemeler:
1 su b. kırmızı mercimek
1 çay b. pirinç
1 kase haşlanmış nohut
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
100 gr. kavurma
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimeği ve pirinci haşlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, bir kaşık unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra  kavurmayı ekliyoruz.Daha sonra haşlanan mercimeği ilave ediyoruz.
Haşlanmış nohutu  ve et suyunu da  ekliyoruz.Kıvamına göre su ekliyoruz ,bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve
nanesinide ekliyoruz .AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder