28 Mart 2013 Perşembe
KAVURMALI ANTEP ÇORBASI
Malzemeler:
1 su b. kırmızı mercimek
1 çay b. pirinç
1 kase haşlanmış nohut
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
100 gr. kavurma
1 su b. et suyu
sıvıyağ
tuz
su
HAZIRLANIŞI:
Kırmızı mercimeği ve pirinci haşlıyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz, bir kaşık unu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra kavurmayı ekliyoruz.Daha sonra haşlanan mercimeği ilave ediyoruz.
Haşlanmış nohutu ve et suyunu da ekliyoruz.Kıvamına göre su ekliyoruz ,bir taşım kaynadıktan sonra tuz ve
nanesinide ekliyoruz .AFİYET OLSUN.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder