24 Mart 2013 Pazar

KAZ TİRİTİ (SAMSUN - LADİK YÖRESİ)

MALZEMELER: (8 KİŞİLİK)

1 ADET BÜTÜN KAZ
4 SU BARDAĞI KALIN PİLAVLIK BULGUR
1 KİLO SACDA HAFİF PİŞMİŞ YUFKA

HAZIRLANIŞI
Kazı pişirmeden önce vücudundaki yağları koyun derisi yüzer gibi yüzerek alıyoruz. Ortaya çıkan kazı düdüklü tencerede pişiriyoruz. Vücudundan aldığımız yağları tavada eritiyoruz. Pişen kazın suyuna bulgur pilavını pişiriyoruz. Yufkaları el büyüklüğünde üçgen veya kare şeklinde kesiyoruz.           

Kestiğimiz üçgen şeklindeki yufkaların uçlarını erittiğimiz kaz yağına bandırıp bir tepsiye bir düz bir ters şekilde koyup mikro dalga fırında bir dakika ısıtıyoruz. Pişirdiğimiz bulguru bir tepsinin ortasına döküyoruz. etrafına yağlanmış yufkaları yerleştirip pilavın üzerine kazın etinden parçalar koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder