Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
6 su bardağı un (ihtiyaca göre arttırılabilir)
İç Harcı:
Peynir
Maydanoz
Hazırlanışı:
Öncelikle mayayı ılık suya koyup çözdürüyoruz.Diğer tüm malzemeleri koyup mayayı da ekleyip yoğuruyoruz.Unu yavaş yavaş ekliyoruz.Kulak yumuşaklığına gelinceye kadar yoğuruyoruz.Bir saat dinlendiriyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük parçalar koparıp iç harçtan koyuyoruz.Tepsiye
diziyoruz.200 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder