MALZEMELER:
400Gr Kuzu eti
250 gr Mantar
2 patates
2 havuç
ben 1 adette kabak koydum
1 su bardağına yakın bazelye
1 adet soğan
2 köy biberi
2 domates
İsteğe göre sarımsak
1 tatlı kaşığı un
su, tuz , karabiber,SIVIYAĞ
BEŞAMEL SOS İÇİN:
2 su b. süt
1 çorba kaşığı un
100gr kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI:
Kuzu eti düdüklüde haşlandıktan sonra sotelenir.Soğanı , Patatesleri kabak ve havucu küp doğratıp soteliyoruz.Mantarları ekliyoruz.biber ve domateside ekliyoruz biraz çevirdikten sonra az su vererek pişmeye bırakıyoruz.
unu ilave edip karıştırıyoruz tuzunu ve karabiberi atıyoruz. tavadaki karşımı fırın kabına alıyoruz .beşamel sosu hazılayıp kebabın üzerine döküyoruz.EN üste kaşar peyniri rendeliyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.AFİYET OLSUN......
KAYNAK:OKTAY USTA TARİFLERİ:))))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder