MALZEMELER:
Yarım kilo kıyma
1-2 soğan
2 domates
1-2 sivri biber
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
4-5 közlenmiş patlıcan
1 kase yoğurt
sarımsak
HAZIRLANIŞI:
Kıyma geniş bir tencereye alıp kısık ateşte kavrulur.Yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.Daha sonra sarımsak eklenir,Soğanla beraber kavrulur.İnce doğranmış biber ilave edilir.Biberde sotelenince küp doğranmış domatesler eklenir.Domatesler suyunu çekince salçalar ilave edilir.biraz su ilave edip baharatlar eklenir.Suyu çekince ocak söndürülür.Daha sonra patlıcanlar közlenip soyulur.Çatalla ezilince sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırılır.Servis tabağına önce yoğurtlu patlıcan koyup üzerene kıymalı harç dökülür.İstediğiniz gibi süslenir.AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder