MALZEMELER:
1 Kilo haşlamalık kuzu eti
2 su bardağı su
2 dilim tost ekmeği
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım demet maydanoz
1 kilo yufka
150 gr. tereyağı
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Tuz, karabiber,pulbiber
Hazırlanışı:
Et su ile birlikte haşlanır.Kemiklerinden ayırıp bir kaba alın.Kızermış ve soğutulmuş tost ekmeğini robottan geçirilip, etin içine katılır.dolmalık fıstık sıvıyağda kavrulur.etin içine ilave edilir.Ve diğer tüm malzeler de konup karıştırılır.Yağlanmış tepsiye bir yufka serilir, kenarları dışarı taşacak şekilde olmalı.Derin bir kapta eritilmiş tereyağı, yumurta ve süt çırpılır.Yufkaların herbir katına sürülür.3 yufkadan sonra etli harç konupüzerine tekrar yufkalar tek tek yerleştirilir.Kenarlardan sarkan yufkalar üzerine doğru katlanıp kalan harç sürülür.180C' lik fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder