13 Haziran 2014 Cuma

BADEMLİ ÖZBEK PİLAVI


MALZEMELER:
500gr kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
1 soğan
1 havuç
Kuş üzümü
Çam fıstığı
Zeytin yağı
Tuz 
Çiğ Badem (kavrulacak)
Et suyu

HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı et düdüklüde haşlanır.Pirinç hafif sıcak ve tuzlu suda bekletilir.Haşlanan et pilav tenceresine alınır.Zeytin yağ ile kavrulur.İçine piyazlık doğranmış soğan eklenir.Biraz sotelenince rendelenmiş havuç eklenir.Daha sonra pirinç eklenip kavrulur .Suda biraz bekletilen kuş üzümleri eklenir çam fıstğını da koyup et suyu koyulur.Pilav suyunu çekene kadar pişirilip servis edilirPiştikten sora kavrulmuş bademler konur...Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder