13 Haziran 2014 Cuma

ELMAS KURABİYE


ELMAS KURABİYE
MALZEMELER:
1 paket tereyağ
1 çay bardağı  pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tutam tuz
3-4 su bardağı un

Üzerine:
2 paket bitter  çikolata
Yarım paket krema
3 yemek kaşığı bal

Y
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabına  tereyağ,pudra şekeri, yumurta konup yoğurmaya başlanır.Daha sonra kakao, kabartma tozu,tuz ve unu (yavaş yavaş) ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
Hamurdan küçük küçük parçalar koparıp yuvarlanıp, ortası parmakla hafif bastırıp çukur oluşturulur.
Herbir kurabiye toz şekere bulanır.
160'C de pişirilir.
Kurabiyeler pişerken bitter çikolata benmari usül ile eritilir.Ertilen çikolatanın içine krema ve bal konup karıştırılır.Soğuyunca  kurabiyelerin üzerine dökülür.Afiyet olsun!


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder