ELMAS KURABİYE
MALZEMELER:
1 paket tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 kabartma tozu
1 tutam tuz
3-4 su bardağı un
Üzerine:
2 paket bitter çikolata
Yarım paket krema
3 yemek kaşığı bal
Y
HAZIRLANIŞI:
Yoğurma kabına tereyağ,pudra şekeri, yumurta konup yoğurmaya başlanır.Daha sonra kakao, kabartma tozu,tuz ve unu (yavaş yavaş) ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
Hamurdan küçük küçük parçalar koparıp yuvarlanıp, ortası parmakla hafif bastırıp çukur oluşturulur.
Herbir kurabiye toz şekere bulanır.
160'C de pişirilir.
Kurabiyeler pişerken bitter çikolata benmari usül ile eritilir.Ertilen çikolatanın içine krema ve bal konup karıştırılır.Soğuyunca kurabiyelerin üzerine dökülür.Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder