MALZEMELER:
2 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın sıvıyağ
1 yemek kaşığı limon suyu ve sirke
1 çay kaşığı kabartmatozu
Alabildiği kadar UN
Arasına;Ceviz
Açmak İçin: Un ve Nişasta
Üzerine:Tereyağı
Şerbeti:
3-4 su bardağı şeker
3-4 su bardağı su
Yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeler bir yoğurma kabına konup yoğrulur.Hamur ne çok yumuşak ne çok sert olmalı.Hamur 13-14 bezeye ayrılır.Nişasta ve un yardımıyla açılabildiği kadar açılır.Daha sonra ince bir oklavaya gevşekçe sarıp ortaya doğru yine gevşekçe büzülür.Daha sonra aynı işlen ikinci yufkaya da uygulanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder