MALZEMELER:
1 kilo yufka
Beyaz peynir
2-3Yumurta
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Susam
Çörek otu
Üzerine yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle iç malzeme hazırlanır.Süt yoğurt, yağ, yumurtalar çırpılır.Daha sonra yufka tezgaha serilir.İç harçtan sürülür.Daha sonra yufkanın iki tarafı içe katlanır.Uzun iki tarafta içe katlanır.Dörde kesilir.
İçlerine peynir konup bohça gibi katlanıp ters çevrilerek yağlı fırın tepsisine konur.Tüm yufkalara da aynı işlem yapılır.Üzrine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu dökülür.170'C dekızarana kadar pişirilir.Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder