MALZEMELER:
1 kemiksiz kuzu kol
3 soğan
4-5 patates
2 kabak
3 patlıcan
2 havuç
3-4 yeşil biber
Dmates
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su yada et suyu
HAZIRLANIŞI:
Kuzu kolu 5-6 parçaya bölünür.Bir düdüklü tencerede 3 soğan ve zeytinyağı ile pişirilir.Ayrı bir tavada patatesler büyük parçalara bölünür ve hafif kızartılır.Aynı şekilde patlıcanikabak ve havuçlarda kızartılır.Etler piştikten sonra fırın kabına alınır.Kızaran sebzeleri dede fırın kabına koyulduktan sonra salçaları bir tavada kavurup et suyu dökülür, fırın kabına dökülür.Üzerine yeşil biberler konduktan domatesle süslenir,sonra üzeri aliminyum folyo ile kapatıp 200C'lik fırında 20 dk pişirilir.Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder