7 Temmuz 2014 Pazartesi

PARA MANTISI

MALZEMELER:
2-3 YUFKA
1 kase  süzme yoğurt
Dilerseniz sarımsak
250 gr. kıyma
1 soğan
1 yemek kaşığı salça 
karabiber,
Toz kırmızıbiber
Tuz
su

HAZIRLANIŞI:
Öncelikle kıyma bir tavada kavrulur.İçine yemeklik doğranan soğan ilave edilip sotelenir.Daha sonra salçalar konup baharatlar eklenir.Tuzu da eklenip çok azıcık su konur.Biraz pişirilir.
Daha sonra tüm yufka ortadan ikiye katlanır.minik kalıplarla kesilir.Kızgın yağda kızartılır.
Servis tabağına alıp Suyla biraz açılmış süzme yoğurt dökülür.En üstede Kıymalı sostan dökülür.Afiyet Olsun!Tarif Birsenin mutfağına ait .Harika bir tarif Bizim ev ahalisi bayıldı.Herkese tavsiye ediyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder