MALZEMELER:
10 Kuzu Gerdan
2 patates
2 kabak
2 kuru soğan
2 havuç
3 patlıcan
Defne yaprağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Su
HAZIRLANIŞI:
Etleri yıkayıp düdüklüye 2 adet soğan ve yarım çay bardağı zeytinyağla beraber koyup pişiriyoruz.Ben biraz da su ekledim.Etler pişerken patatesleri,havuçları,kabakları,patlıcanları kızartıyuz.
Düdüklüde pişen etleri bir fırın kabına alıyoruz.Üzerine kızartılan sebzeler konur.Salçaları kaynamış suda ezip tuz ekleyip etlerin üzerine gezdirin defne yapraklarını da aralara serpiştirin.
Fırın kabının üzerine aliminyum ile kapatıp fırına alıyoruz.İlk 10 dk 230C' de kalan 20 dk 200c de toplam yarım saat pişiriyoruz .Harika bir yemek.
AFİYET OLSUN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder